Zuurbes-amandeltaart met een vleugje chocolade

 

Ingrediënten:

  • 50g amandelschaafsel
  • 4 eieren
  • Zeste van 1 limoen
  • 150g Zùsto
  • 300g zelfrijzende bloem
  • 2 handjes gedroogde zuurbessen ( of eventueel verse frambozen-
  • 150g plantaardige braadstof

Bereiding:

Doe de amandelen in een pan (zonder vetstof) en laat even roosteren.

Verwarm de oven voor tot 170°c.

Meng de 4 eieren met de zùsto met een klopper en meng goed door elkaar zodat de zùsto goed gemengd is met de eieren (als je de boter eerst mengt met de zùsto, dan mengt deze niet goed meer).

Meng 125g zelfrijzende bloem bij het ei-zùsto mengsel en meng dit goed door elkaar. Meng er nadien de boter en nog eens 125g zelfrijzende bloem bij. Meng tot het een glad deeg is. Voeg er dan de zuurbessen en 1/2de van de amandelen bij.

Vet een ronde cakevorm in met wat plantaardige vetstof en giet het deeg in de vorm.

Bak de taart ongeveer 35minuten op 170graden.

Smelt ondertussen in een microgolf oven (of au bain-marie) wat chocolade om de taart mee te versieren.

Laat de taart een beetje afkoelen en versier deze met de gesmolten chocolade, amandelen een beetje zuurbessen. Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp een beetje van de schil van de limoen.