Wrap met pulled chicken, ijsbergsla, mango en avocado

Ingrediënten:

Pulled chicken:

  • Kipkoteletten (liefst zonder bot)
  • Klein blikje of bokaal linzen of kikkererwten (optioneel)

 

Marinade voor 500g- 1kg vlees:

  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel harissa ( of minder als je niet zo van pikant houdt)
  • 1 theelepel komijn*
  • 1theelepel gemalen koriander*
  • 1 theelepel paprikapoeder*
  • 1 theelepel kurkuma *
  • Snuifje kaneel*
  • Paar saffraandraadjes of poeder*

*Als je deze kruiden niet in huis hebt, kun je ook ras el hanout gebruiken

  • wraps (bij voorkeur volkoren)
  • ijsbergsla
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 rode puntpaprika
  • komkommer
  • rode ui
  • Rode peper (🌶optioneel)

Groentesaus:

  • 1 ui gesnipperd
  • Een paar zeer rijpe tomaten of kerstomaten
  • 1 theelepel sambal
  • 2 eetlepels chilisaus of loepiasaus of zoetzure saus
  • 150 ml passata (of naar smaak, afhankelijk van hoe pikant/zoet of zuur je de saus wil)

*Soms doe ik er wat (groene) paprika in die overgebleven is of lente ui.

Bereiding

  • Leg de kipkoteletten in een ruime ovenschotel.
  • Verwarm de oven voor tot 155° (hetelucht)
  • Maak de marinade door al de kruiden, de olie, de honing en de harissa te mengen tot een papje.

Ik maak meestal ineens 1 of 1.5 kg omdat ik het zonde vind om de oven zo lang aan te laten staan voor een kleine portie EN omdat het gewoon makkelijk in de diepvries kan in kleinere porties. Wanneer ik dan een keer geen tijd heb of als ik zin heb in “fastfood” is pulled chicken iets handig om in huis te hebben. De overgebleven wraps uit een pakje vries ik trouwens ook in.

  • Verdeel de marinade over het vlees en schep een beetje om zodat de koteletten overal marinade hebben.
  • Dek het goed af met aluminiumfolie.
  • Zet in de oven gedurende 2u. Kijk na een uurtje even of er zeker geen koteletten neigen te verbranden en schep zo nodig om)
  • Maak intussen de groentesaus door de ui en tomaten fijn te snijden en de chilisaus, sambal en passata toe te voegen.
  • Snij de mango, avocado, paprika, komkommer en ijsbergsla fijn.
  • Snij de rode ui in fijne ringetjes en als je echt voor pikant gaat, ook wat verse rode peper, hou apart van de andere groenten.
  • De kip is klaar als je met de vork de stukken gemakkelijk uit elkaar kan trekken.
  • Schep een beetje van de marinade uit de ovenschaal en zet opzij. Dit is om nadien een beetje ui aan te stoven.
  • Trek de koteletten met behulp van 2 vorken uit elkaar tot draadjes, meng door de overige marinade die nog in de ovenschaal zit.
  • Doe de marinade, die je opzij had gezet, in een wokpan samen met de ringetjes rode ui (en peper) en bak even aan.
  • Als je linzen of kikkererwten wil toevoegen dan kan je dit nu doen. Laat ze voordien wel goed uitlekken.
  • Voeg de "draadjes" kip toe aan de uien (eventueel met peper en peulvruchten) en wok even tot het overtollige vocht van de marinade weg gebakken is (te droog wil je ook niet, dus dit het hoeft niet te lang).
  • Warm je wrap op-in de pan of in microgolf (30sec.)- Niet te lang, want dan worden wraps hard en breken ze wanneer je ze gaat oprollen. 
  • Leg ijsbergsla, mango, avocado en groenten of je warme wrap, verdeel er wat kip over, een lepeltje groentesaus en rol op of vouw toe. 
  • Ik doe er altijd nog een takje verse koriander op, maar ik zit in de I love koriander club 😊.