Sticky banana-oat waffles

Ingrediënten :

  • 75g havermoutvlokken
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125g (zelfrijzende) bloem
  • 2 (over)rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 150ml melk
  • Vanille extract
  • Snufje zout
  • Vloeibaar bakboter om het wafelijzer in te vetten.

Bereiding:

Doe alle ingrediënten, behalve de melk samen in een grote maatbeker.  Mix alles door elkaar met een stafmixer en voeg ondertussen de melk in beetjes toe. Ik had zelf de melk niet afgemeten, maar deze toegevoegd tot de consistentie leek te kloppen 😊 (dikker dan pannenkoekendeeg, maar nog wel gemakkelijk door te roeren met een lepel).

Laat het beslag een half uurtje staan en warm intussen het wafelijzer voor. Dit moet zeker echt warm genoeg zijn om te vermijden dat de eerste wafels mislukken.

Smeer het wafelijzer in met een beetje vloeibaar braadvet en bak de wafels.

De topping kies je natuurlijk helemaal zelf!