Scampi-vis burger met gepekelde radijs en guacamole

Ingrediënten voor 4 burgers

  • 400g scampi’s
  • 400g stevige witte vis (vb kabeljauw)
  • 2 avocado’s
  • 5 radijsjes
  • Beetje bloem
  • Beetje olijfolie
  • Snufje zout en peper
  • 1/2de eetlepel gedroogde chilipepers (verse kan eventueel ook)
  • 2 limoenen
  • Koriander (of platte peterselie als je geen fan bent)
  • 3 cm gember
  • 1 teentje look
  • 4 ( bruine) hamburgerbroodjes
  • beetje ijsbergsla
  • 1 rode uit

Optioneel:

  • Mayonaise 2 eetlepels
  • 1 theelepel sriracha

 

Bereiding:

Rasp de gember en pers de look.

Doe 300g scampi’s samen met de vis, de chilipepers, gember, look, koriander en peper in een blender (of mix/hak fijn.

Hak de overige scampi’s redelijk fijn en meng door het vis-scampi mengsel.

Maak van het mengsel 4 hamburgers en zet ze 1uur in de koelkast.

Snij de radijs en de rode uit in schijfjes. Doe dit in een kommetje en voeg wat zout en het sap van 1 limoen toe. Laat een half uurtje staan.

Pel de avocado’s, voeg het sap van een limoen, wat zout en fijngesneden koriander toe en plet met een vork tot je een (quasi) egale massa krijgt.

Doe de mayonaise in een kommetje en voeg de pikante sriracha toe.

Haal de scampi-vis burgers uit de koelkast en bestrooi ze langs beide zijden met wat bloem.

Doe wat olijfolie in een pan en bak de burgers tot ze mooi krokant en gaar zijn.

Verwarm de hamburgerbroodjes.

Smeer op de onderkant van het broodje wat limoen-guacamole, leg er een burger op en werk af met wat ijsbergsla en de gepekelde ui en radijs. Serveer er de pinkante mayonaise bij en klaar!