Salade met tonijn, avocado en wasabi  mayonaise

Zin in een snelle salade als lunch of als zomers diner? Deze salade is gemakkelijk te maken, zo klaar en vooral ook super lekker! 

INGREDIËNTEN: (voor 1 persoon)

60 gram tonijn uit blik (met water)

130 gram tomaten

130 gram komkommer

50 gram avocado 

100 gram ijsbergsla

Dressing: 

1 theelepel kewpie mayonaise (of light mayo met wasabi) 

1 theelepel ketjap manis (of soyasaus, Unagi saus,..)

Eigenlijk is het heel simpel om te maken: 

  • Open het blikje tonijn en laat even uitlekken.
  • Intussen dresseer je de ijsbergsla onderaan het bord.
  • Snij de tomaat en komkommer in stukjes.
  • Halveer een kleine avocado en snij deze helft in stukken. 
  • Leg de groenten en de uitgelekte tonijn op de sla. 

Voor de dressing meng je de mayonaise met een beetje wasabi pasta ( hoeveelheid naar smaak, opgelet! wasabi smaakt heel sterk). 

  • Werk je salade af met een streepje wasabi mayonaise en de (zoete) sojasaus. 

In dit gerecht heb ik Kewpie gebruikt, een Japanse mayonaise. Deze smaakt licht zuur en is heel fris. Je kan deze (onder andere) in Jumbo kopen. Een frisse mayonaise met citroen en een beetje wasabi pasta werkt echter ook prima.

In plaats van Ketjap Manis (=zoete sojasaus en kun je in de meeste supermarkten wel verkrijgen)  heb ik in dit geval unagisaus gebruikt. Die heb ik een keer gevonden in een Chinese supermarkt. Deze saus gebruiken ze vaak op sushi, maar is ook heerlijk op vlees of zalm :-). 

Smakelijk!