Pasta met zeevruchten 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram pasta* (linguine, tagliatelli, spaghetti,..) bij voorkeur volkoren variant.
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 teentjes look 
  • chilipeper (vers of gedroogde) 
  • enkele kerstomaatjes 
  • Lente ui
  • ½ citroen of limoen
  • platte peterselie
  • geraspte kaas (hier Parmezaanse kaas gebruikt)
  • 200 ml visfond
  • 1 eetlepel rouille
  • 150g zeevruchten
  • 12 scampi’s
  • sesamzaadjes (optioneel)
  • olijfolie

Bereiding: 

Ontdooi de zeevruchten en de scampi. Je kan dit snel doen door ze onder koud! stromend water te houden. Dep goed droog.

Ontdoe de paprika’s van het kroontje en de zaadlijsten en snij ze in stukken. Halveer de kerstomaatjes en snij de lente ui in ringetjes.

Doe een beetje olijfolie in een wokpan en bak de scampi’s krokant , schep ze uit de pan en zet opzij, bak ook de zeevruchten kort aan in dezelfde wokpan. Doe dit niet samen met de scampi aangezien er vaak veel vocht uit de zeevruchten lekt bij het bakken waardoor de scampi eerder gaan koken dan bakken. Schep uit de wok (laat uitlekken indien er overtollig vocht aanwezig is en voeg bij de scampi.

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een kookpot. Eens het water kookt, voeg je de pasta toe en laat deze koken volgens de gaartijd die aangegeven staat op de verpakking.

Veeg de wokpan met een beetje keukenrol schoon, doe er een klein beetje olijfolie in en bak de gesneden groenten kort aan. Voeg er de eetlepel rouille bij  en laat even sudderen. Let erop dat de groenten wel knapperig blijven. Schep ze uit de wokpan en voeg bij de zeevruchten en scampi.

Doe de visfond in de wokpan en laat even wat inkoken.

Eens de pasta klaar is, giet je deze af en behoud je 100ml (ongeveer, je hoeft dit niet af te meten) van het kookwater. Voeg de pasta en het overgebleven kookwater bij de visfond in de wok en roer totdat de pasta al het vocht opgenomen heeft. (Heb je je pasta graag met meer al dente, kun je hem afgieten nog voor hij helemaal gaar is zodat hij nog verder kan garen in de visfond).

Roer de zeevruchten scampi en groenten door de pasta tot het geheel goed warm is.

Serveer de pasta en werk af met wat gesneden platte peterselie, zwarte sesamzaadjes (indien gewenst) geraspte kaas en een partje citroen of limoen. Geniet ervan! 

*Je kan ook kiezen om de helft van de pasta te vervangen door courgetti om het geheel wat lichter te maken en/of meer groenten in de maaltijd te voorzien. Helemaal vervangen zou ik persoonlijk niet aanraden omdat de pasta de smaak van de visfond en rouille beter opneemt. 
Je voegt de courgetti best toe als de pasta bijna al het vocht opgenomen heeft.