Ingrediënten voor 2 personen

  • Kipfilet 100g
  • Kleine scampi: 12 stuks
  • 1 ei ( grote ei-fans kunnen er ook 2 gebruiken)
    • Je kan dit ook met tofu, rundsvlees, varkensvlees klaarmaken, de keuze is aan jou!
  • 200g rijstnoedels
  • 3 paprika: rode, gele, oranje of een mix
  • Busseltje lente ui
  • Sojascheuten
  • Pad thai saus*
  • Pindanoten of cashewnoten
  • Koriander
  • Limoen
  • Chilipeper (vlokken of eventueel vers)
  • Olijfolie of arachideolie voor in te bakken

Bereiding:

Week de rijstnoedels gedurende een uur (minstens een half uur) in koud water. Dit maakt het bakken echt een stuk gemakkelijker. Kook ze liever niet gaar om dan te bakken.

Snij intussen de paprika’s, de lente ui in stukjes

Snij ook de kipfilet in blokjes (of koop ineens kippenblokjes als je tijd wil besparen)

Ontdooi de scampi’s onder koud stromend water (of laat ze op voorhand in de koelkast ontdooien, als je op voorhand weet wat je de volgende dag gaat maken).

Kluts het ei in een glas.

Snij de pindanoten of cashewnoten in fijne stukjes.

Bak de kipfilet in een beetje olijfolie of arachideolie en zet opzij. Doe hetzelfde met de scampi

Bak het (mini omeletje) en voeg bij de gebakken scampi en kip

Wok de groenten kort en zet eveneens opzij bij de andere gebakken ingrediënten.

Je zou eventueel kip, scampi en groenten samen kunnen bakken om minder olie te gebruiken en misschien wat tijd te besparen, maar ik doe dat zelf niet omdat ik de kip of de scampi niet graag per ongeluk te ver door laat bakken zodat ze taai of droog worden.

Laat de rijstnoedels uitlekken. Ik knip ze meestal in stukken van 5 cm lengte omdat dit gemakkelijker is om ze te bakken in de wok.

Verhit wat olie in de wok en voeg de rijstnoedels toe. Hou ze constant in beweging zodat ze niet aanbakken. Voeg een scheutje pad thai saus toe en roer goed door elkaar. Als de noedels te droog worden of aan beginnen bakken voeg je telkens een scheutje bij tot de rijstnoedels helemaal gaar zijn. (hoe langer ze geweekt hebben in het koude water, hoe minder de baktijd in de wok).

Vind je de noedels al straf genoeg van smaak, maar zijn ze nog niet helemaal gaar, dan kun je wat water of witte wijn en/of eventueel wat limoensap toevoegen in plaats van de pad thai saus.

Voeg de kip, scampi, groenten en het ei toe aan de noedels en roer goed door elkaar. Indien je de sojascheuten graag bakt is dit ook de moment om ze mee toe te voegen. Ik gebruik ze liever als garnering zodat ze sappig en knapperig blijven.

Serveer de rijstnoedels met een schijfje limoen, chilipepers, gehakte nootjes, sojascheuten. Sommige gebruiken ook gefrituurde uitjes als topping voor extra crunch. Voor mij moet er ook een takje koriander bij. Zit je in de de #antikorianderwanthetsmaaktnaarzeepclub 😉 dan laat je het gewoon achterwege (wat wel jammer is) of werk je het af met platte peterselie.

 

*Pad thai saus hebben ze in winkels zoals AH, Jumbo, sommige Delhaizes, Chinese supermarkt,..Je hebt ook pad thai pasta maar die gebruik ik zelf eigenlijk bijna nooit omdat ik de saus lekkerder vind.  

 

Maak je de pad thai saus liever zelf? Dat kan! De ingrediënten zijn vissaus, tamarindepasta, palmsuiker (heb je dit niet dan kan bruine suiker of honing ook), in ongeveer gelijke verhoudingen.