Ingrediënten voor 2 personen

4 kleine of 2 grote donkere broodjes

300 g lamsgehakt

1 courgette of 1 aubergine (of komkommer met radijsjes)

geitenkaas (mag verse zijn)

Mangochutney

paar takjes munt

preischeuten

Vetstof om in te bakken

Bereiding

  • Verdeel het lamsgehakt in 2 gelijke delen (of 4 delen voor 4 mini burgers zoals deze ) en rol de deeltjes tot een vaste bol . Druk de bollen plat tot burgers.
  • Snipper de munt fijn en verdeel over de geitenkaas.
  • In de herfst of de winter vind ik gebakken courgette of aubergine tussen de burger beter passen dan rauwe kommer met  radijs. Dus ofwel snij je de courgette in dunne plakken en bak je deze met wat vetstof in een pan. Aubergine is eveneens lekker in dit gerecht dus ik heb er zelf 1 met aubergine gemaakt en 1 met courgette, waarom kiezen😉
  • Gebruik je rauwkost dan snij je de komkommer en radijs in plakken en zet even opzij.
  • Veeg de pan schoon met wat keukenrol en bak de lamsburgers tot ze gaar zijn. Je hoeft hiervoor geen of weinig vetstof te gebruiken aangezien lamsgehakt al voldoende vet bevat zodat het meestal niet nodig is.
  • Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor kippengehakt in plaats van lam, maar dan zou ik dit eerder combineren met de courgette of de rauwkost.
  • Beleg de broodjes met een hamburger, beetje geitenkaas met de munt, een eetlepel mangochutney en de gebakken groenten.
  • Werk eventueel af met preischeutjes der decoratie.

combineren kan met: 

rauwkost en een mix van gebakken aardappel en zoete aardappel (uit de airfryer)

parelcouscous met granaatappel, munt en gekarmeliseerde amandelen