Voor rode vruchtensaus:

  • 150g rode vruchten (diepvries)
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel gembersiroop (of een cm verse gember geraspt)

Voor het hapje zelf:

  • olie om in te bakken
  • teentje look
  • peper en zout
  • 15 scampi
  • 150g zwarte rijst
  • 1 mango
  • ½ komkommer
  • granaatappelpitjes
  • enkele takjes munt

Bereiding:

Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Hou er wel rekening mee dat dit ongeveer 30-45minuten kan duren. Om de kooktijd te verkorten kun je de rijst enkele uren ervoor al laten weken in koud water.

Doe de bevroren rode vruchten in een kookpot en zet op een zacht vuurtje. Voeg hierbij de witte wijn azijn, gembersiroop (of geraspte gember) en de honing. Laat zachtjes pruttelen tot het een dikke saus geworden is. Wat mij betreft mogen er nog wat stukjes in zitten. Heb je dit liever niet, dan kun je de saus mixen.

Giet de rijst af en laat uitlekken.

Snij de mango en komkommer in kleine blokjes

Ontdooi de scampi onder koud stromend water en dep goed droog.

Verwarm een beetje olie in de pan. Pers een teentje look en voeg dit bij de olie. Bak de scampi’s krokant in de look-olie en kruid af met wat peper en zout.

Leg een bodempje rijst, met erop de komkommer en mango. Overgiet met een beetje rode-vruchtensaus. Voeg er een gebakken scampi bij en een paar granaatappelpitjes. Werk af met een takje munt.