Gebakken bruine rijst met kip, scampi en ei
Ingrediënten
- 80 tot 100g ongekookte rijst per persoon
- lente ui
- 2 teentjes Look
- kardemom
- paprikapoeder
- saffraan
- kipfilet of kippenblokjes (80 g per persoon)
- scampi 5 kleine per persoon
- 1 ei per 2-3 personen
- Wokgroenten (250g per persoon)
- olie voor de rijst
- braadvet (vloeibaar) of olie
Bereiding
- Kook de rijst de avond van tevoren of eventueel ‘s morgens. Ik voeg bij het kookwater meestal een blokje groentebouillon. Het belangrijkste is dat hij helemaal uitgelekt en afgekoeld is. Je kan dit dus ook met een restje rijst doen van je vorige maaltijd.
- Meng alle kruiden. Open de peulen en gebruik alleen de zaden die erin zitten.
- Snij de lente-ui
- Doe het ei in een glas een kluts goed door elkaar.
- Doe een beetje braadvet of olie in de wokpan en bak eerst de kip, en nadien de scampi’s en de wokgroenten en lente ui. Bak het ei zoals een omelet.
- Zet alles even opzij.
- Doe olie met gesneden of geperste look in de wokpan, roer goed door elkaar en voeg de uitgelekte en afgekoelde bruine rijst toe en de kruiden. Roer nogmaals goed door elkaar en bak de rijst gedurende enkele minuten ( af en toe omscheppen en roeren zodat hij niet verbrand). Voeg de gebakken groenten met kip, scampi en ei toe aan de rijst en roer om tot alles goed warm is.