Beef hoisin

Ingrediënten

  • Veldsla
  • Sojascheuten
  • Rode paprika
  • Radijsjes
  • Komkommer
  • Bakje champignons, bruine of oesterzwammen
  • Tomaat
  • Rode ui
  • Rundsvlees: lende, ossenhaas,.. 125g per persoon
  • 1 eetlepel hoisinsaus *
  • Klein scheutje (olijf)olie of vloeibare boter
  • Sesamzaadjes 
  • Rode peper (optioneel)

Bereiding

  • Verdeel de veldsla over de borden
  • Snij paprika, radijsjes, komkommer, tomaat, rode ui, rode peper (zonder zaadjes) en verdeel over de veldsla
  • Snij het rundsvlees in gelijke reepjes.
  • Snij de champignons in stukken en bak aan. Doe een klein beetje olijfolie in een (wok)pan en bak de champignons aan.
  • Zet ze even opzij in een kommetje
  • Doe indien nodig nog een beetje olie of vloeibare boter in de pan.
  • Verhit de wok en bak het vlees kort aan, dit mag nog wat rood zien (tenzij je dit niet wil) en voeg op het laatste een eetlepel hoisinsaus toe en roer door het vlees. Voeg de champignons toe en de sojascheuten en roer ze even mee door de saus samen met het rundsvlees.
  • Verdeel over de borden met de groenten, sprenkel er wat sesamzaadjes over en klaar!

Veel simpeler dan dit kan het niet!

*je kan hoisinsaus zelf maken met misopasta, Chinees 5-kruidenpoeder, honing, olie, look, (rijst)azijn, donkere sojasaus. Dit is misschien iets gezonder dan de kant en klare variant (die je in delhaize, AH,jumbo, colruyt,…vindt) maar voor die ene eetlepel kan ik er zelf voor dit gerecht de moeite niet voor doen 😊.